Jag önskar mig av 2018

2018_formationnorrland.jpg
 

Jag är inte något fan av nyårslöften. Själva görandet av löftet har aldrig varit någon hjälp i frågan att uppfylla det. För mig tror jag det är en fråga om ordval. Löftet motiverar mig inte. Det känns mer som att jag bara kommer att bli besviken. Så därför kör jag vidare med önskningar. Det finns mer motivation och inspiration i dem.

2017 har grundats av en trötthet. Trött hit och trött dit. Så less på att säga ordet trött. Denna trötthet maxade i slutet av året med en uttalad utmattning. Så att 2018 har en önskan och stort mål att vara utan utmattning och fylld av energi. Känna arbetet är lustfyll och att äntligen känna igen mig själv är en självklarhet och något som bara måste ske. Önskningarna nedan syftar alla för detta.

Så här kommer mina önskningar för 2018 utan inbördes ordning:

MER KUNSKAP
Under 2018 vill jag förankra mina kunskaper ännu mer och fördjupa mig i nya. För jag tycker ju att det är väldigt roligt att lära mig saker. Detta år vill jag gå kurser och dela kunskaper med andra människor över kaffe. Det finns ju så mycket roliga kurser att gå och så extremt kunniga personer runt om mig, det kommer bli fantastiskt. Så vill någon dricka kaffe med mig och dela kunskap så är det bara att höra av dig!

Föresten så tycker jag att ni kan läsa det här inlägget om kunskap och vår norm kring kunskap som  Johanna Nilsson skriver om på sin blogg

 
IMG_1370.jpg

JOBBA MED VÄLMÅENDE
Psykologi, beteendedesign, kognitionsvetenskap och beteendeekonomi är något som jag har hobbyforskat hemma i soffan senaste halvåret. Och jag har alltid dragits åt människors mående och pratat om beteenden. Så på något sätt vill jag lära mig mer om dessa ämnen, blanda ihop dem med estetiska arbeten kanske och arbeta med att få människor att må bra. 

Extra roligt är ju ekvationen inredning + psykologi = sant

Jag vet inte hur än, tills dess så fortsätter jag med psykologipoddar och scannar internet efter artiklar. Här är sånna som jag tycker gör intressanta saker: Beteendelabbet och Psykologifabriken.

Kan även tipsa om dessa två appar: Weekly och Dreams

 Beteendelabet

Beteendelabet

 Psykologifabriken

Psykologifabriken

 Weekly by Daily bit of

Weekly by Daily bit of

 Dreams

Dreams

 

TJÄNA PENGAR FÖR ATT KUNNA TÄNKA PÅ DEM MINDRE
Jag vill tjäna mer pengar, må bättre kring pengar och kunna tänka mindre på pengar. Jag vill bygga en ekonomisk långsiktighet som kan ge konstant månadslön och kunna spara ihop till en buffert och jobba mindre gratis.

Allt detta kopplar till tid och energi. Jag har under fyra år kört på, jobbat med roliga saker, testat och kastat mig ut och lärt mig en massa. Men ekvationen på energikontot upptäckte jag tillslut inte gick ihop. Så efter varje projekt har jag varit helt tom på energi och behövt en paus. Det resulterade till slut i en sjukskrivning för utmattningssyndrom i september. Denna berg och dal bana resulterar på samma sätt på energikontot som på ekonomikontot. Det blir ingen stabilitet eller hållbar långsiktighet.

Denna önskan hjälper mig även med fokus. Jag vill så mycket, tycker "allt" är kul och har flängt runt en hel del de senaste fem åren så jag börjar bli lite less. Eller jag är faktiskt jävla less på mitt flängande. Så denna önskan hjälper mig faktiskt även med min nästa önskan....

 

SÄGA NEJ
Släng en idéboll åt mig och jag kommer att hoppa på den. Det är extremt lätt att få mig engagerad och peppad. "Skulle vi inte ta och göra...." Mitt svar är ofta direkt, utan eftertanke "JA! KUL! VI KÖR!" Och denna förmåga har gjort att jag har gjort många roliga saker, så jag vill absolut inte tappa den. Men jag ska bara bli bättre på att säga "Vilken kul grej, ge mig bara en stund så ska jag tänka på det, jag återkommer." Så jag hinner känna efter och kunna ta bättre beslut.

 

INREDA MER
Jag vill göra ännu mer inredning och hitta flera modiga och inspirerande personer att samarbeta med. Jag vill fortsätta utforska vilken påverkan inredning har på oss i den miljö vi befinner oss i. Hur kan vi inreda våra arbetsplatser så de hjälper oss att göra vårt jobb på ett bra och hållbart sätt?

Jag önskar mig att göra mer inredning där jag kan få inspireras av den här design studion till exempel:

 Note Design Studio

Note Design Studio

SAMARBETA
Mitt mål är att jobba mindre själv och mer tillsammans med andra. De senaste åren har jag drivit mycket projekt själv och det är en energibov för mig. De projekt jag har gjort tillsammans med någon annan har gett mycket bättre resultat på energikontot och även blivit bättre. Man hjälps åt att driva, lyfta och hitta lösningar.

Bättre balans på energikontot, bättre idéer och bättre mod att göra
ännu bättre projekt.

Vad önskar du dig? Eller hur tänker du kring årsplanering, löften och målsättning?

Moa LundqvistComment